Živánska na grile

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na recept Živánska na grile:

200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150 g cibule, 100 g čerstvých húb, 200 g zemiakov, 30 g cesnaku, borievka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, nové korenie, soľ, citrónová šťava, olej, alobal

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, vložíme do misky posypeme korením podľa vlastnej chuti, osolíme a pridáme olej. Zmes premiešame a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa. Zeleninu umyjeme a pokrájame na kúsky. Na špízy napichujeme striedavo jednotlivé druhy mäsa a zeleniny. Pripravené ich zľahka osolíme a potrieme zvyšnou marinádou. Každý špíz zabalíme do alobalu a pečieme na grile. Živánska je hotová. Ako príholu podávame plátky čerstvého chleba.

Mohlo by vás zaujímať

Horehronská živánska

Horehronská živánska

90 minútHorehronská živánska – suroviny: 500 g kuracích pečienok, 500 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 páry údenej klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená, alebo… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach