Zmes so zvyškov

Doba prípravy 15 minútEnergia: 789 kcal.Náročnosť

1 porcia: 3302 kJ / 789 kcal

Suroviny:

100 g prerastenej slaninky, 100 g pečeného mäsa, 300 g knedlí, 600 g varených zemiakov, 2 cibule, 4 vajcia, 1 lyžica vínneho octu, trocha rasce

Postup:

Slaninu a zvyšky mäsa nakrájame nadrobno. Knedle a zemiaky pokrájame na plátky, cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme. Pri strednej teplote opražíme slaninu dochrumkava a s 2 lyžicami vypečeného tuku ju preložíme do šalátovej misky. Nakrájané mäso, knedle a zemiaky vložíme do vypraženej masti, osolíme a okoreníme. Opražíme. Kapustu nakrájame najemno, vložíme do litra vody, prevaríme a scedíme. Zmiešame so slaninkou, 2 lyžicami cibule, olejom a octom, dochutíme rascou, osolíme a okoreníme. Zmes posypeme petržlenovou vňaťou. Na zvyšnej masti upečieme volské oká a hneď podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach