Divoký guláš s hubami

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Divoký guláš s hubami máme doma dari všetci. Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept.

Suroviny na divoký guláš s hubami:

1 500 g mäsa na guláš z diviny, 75 g nakrájanej prerastenej slaniny, 3 nakrájanej cibule, 20 g margarínu, 300 g póru nakrájaného na kolieska, 500 g nakrájaných húb, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g múky, 2 bobkové listy, 10 bobuliek jalovca, 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia, 250 ml červeného vína, 750 ml vody, 100 g šľahačky, 50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé

Postup:

V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190°C).

Mohlo by vás zaujímať

Zajačí guláš so smotanovou omáčkou

90 minútZajačí guláš je dobrou obmenou toho klasického. Je fantastický, je prakticky diétny a patrí k nemu spoločnost príjemných ľudí. Môžete ho samozrejme variť aj v… Čítaj ďaľej

Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach