Jelení rillettes

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Jelení rillettes ja tradičná Francúzska mäsová pomazánka s mäsom z jeleňa. Nejlepšie chutí spolu so svetlou bagetou, alebo s domácim kváskovým chlebom.

Suroviny na jelení rillettes ( rozpočet na 4 porcie ):

150 g jelení krk, 150 g bravčová masť, ½ biela cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, tymián čerstvý

Jelení rillettes

Postup:

Jelení krk nakrájame na kocky a zalejeme roztopenou bravčovou masťou, do ktorej pridáme ½ cibule, 3 strúčiky cesnaku, pridáme bylinky, trochu soli, korenia a konfitujeme cca na 80°C až kým mäso nie je úplne mäkké. Scedíme masť, mäso očistíme od byliniek a rozomelieme ho spolu s teplou masťou a ak je to potrebné, ešte dochutíme. Vložíme do nádob a necháme stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jelenie ragú

Jelenie ragú so žemľovou knedľou

Jelenie ragú, to je pochúťka, ktorá si pýta naozaj overený recept. Práve jeden taký vám prinášame my Suroviny na jelenie ragú so žemľovou knedľou: 200… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach