1 porcia obsahuje: 2256 joulov (539 kalórií)
Jelenie ragú na červenom víne – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
800 g jelenieho pliecka bez kostí, ½ lyžičky korenia, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice oleja, 150 g cibule, 3/8 l červeného vína, 1 bobkový list, 2 klinčeky, 6 guľôčok korenia, 150 g kyslej smotany, 1 lyžička sladkej papriky, soľ a korenie
Postup:
Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. Olej poriadne rozpálime, mäsové kocky dáme zo všetkých strán opražiť. Cibuľu krátko restujeme s mäsom, pridáme červené víno a korenie. Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote, kým mäso nezmäkne.
Mohlo by vás zaujímať
Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou. Dáme povariť, potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením. Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme. Pred podávaním dáme ešte jelenie ragú na 5 minút odležať.