Jelenie ragú so žemľovou knedľou

Náročnosť

Jelenie ragú, to je pochúťka, ktorá si pýta naozaj overený recept. Práve jeden taký vám prinášame my

Suroviny na jelenie ragú so žemľovou knedľou:

200 g jelení krk, 20 g mrkva, 20 g petržlen, 20 g červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 PL paradajkový pretlak, 1 PL hnedý cukor, 2 stonky tymiánu, 1 dcl portské víno, soľ, čierne korenie, bobkový list, 100 g suché žemle, 1 vajce, 0,5 dcl smotana, petržlenová vňať

Jelenie ragú

Postup:

Zeleninu orestujeme na masle, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme pretlak, tymián a na kocky nakrájané mäso. Premiešame, aby sa nám mäso zatiahlo a prilejeme portské víno. Keď sa víno vyvarí, podlejeme zeleninovým vývarom a pomaly dusíme, kým mäso nezmäkne. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením.

Mohlo by vás zaujímať

Jelenie ragú s vínovou omáčkou

Jelenie ragú s vínovou omáčkou

Jelenie mäso je považované za delikatesu. V našom jedálničku sa nevyskytuje často, snáď len u poľovníkov. Je to zdravé a chutné mäso. Dôležitá je však jeho príprava. Aby … Čítaj ďaľej

Žemľu nakrájam na kocky, zmiešame so žĺtkom, smotanou a petržlenovou vňaťou. Ochutíme soľou a korením a vmiešame bielkový sneh. Vytvarujeme  knedlík, ktorý paríme 15 – 20 minút. Jelenie ragú so žemľovou knedľou podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach