Prepelička plnená jablkami – suroviny:
4 ks vykostených prepeličiek bez stehien, 4 ks bielej žemle, 2 ks jabĺk granny smith, 80 g gaštanov, 40 g šalotky, 600 g zemiakov, 200 g brokolice, 2 dcl mlieka, 50 g masla, biele korenie, soľ, 2 g čerstvého tymiánu, 0,5 dcl bieleho vína, 0,1 dcl hľuzovkového oleja
Postup:
Vykostené prepeličky (okrem stehien ) si rozrežeme na 2 polky ktoré naplníme plnkou z na kocky nakrájanej bielej žemle, jabĺk granny smith (jemne prehriate na hľuzovkovom oleji) gaštanov, šalotky a dochutenej mletým bielym korením, soľou a čerstvým tymianom. Prepeličky si zviažeme špagátom aby sa počas pečenia nerozviazali.
Mohlo by vás zaujímať
Pečieme prikryté spolu so šalotkou, podliate bielim vínom do mäkka a ku koncu odkryjeme a zapečieme. Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme do mäkka. Ku koncu pridáme brokolicu a znova varíme domäkka, scedíme vodu pridáme mlieko a maslo a rozmiešame na kašu.