Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou

Doba prípravy 120 minútEnergia: 458 kcal.Náročnosť

Klasický recept českej kuchyne sme tentokrát spravili z exkluzívneho mäska. Sviečkovica z jeleňa je najkvalitnejšie mäso z ktorého môžete pripraviť túto klasiku.

Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou – suroviny:

800 g jelenej sviečkovice, ¼ lyžička tymianu, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 250 g šampiňónov, 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 150 g cibule, ¼ l vývaru, soľ, 40 g masla, 1 lyžička škrobovej múčky, 4 lyžice smotany, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Tymian a mleté čierne korenie rozmiešame v 20g rozpusteného masla a zmesou potrieme mäso. Huby a zeleninu očistíme, cibuľu ošúpeme. Všetko pokrájame nadrobno a podusíme na masle. Podlejeme vývarom a 10 minút povaríme. Okoreníme. Škrobovú múčku rozmiešame v smotane, primiešame k zelenine a povaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Sviečková Wellington

60 minútSviečková Wellington – suroviny: 1 balíček lístkového cesta, 1 kg hovädzej sviečkovej, olej, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby, hladká múka, vajce na potretie, 200… Čítaj ďaľej

Mäso opečieme zo všetkých strán. Podlejeme výpekom a dusíme. Hotové mäso necháme 10 minút odpočívať. Potom ho pokrájame na plátky. Omáčku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Podávame so zemiakovými kroketami a červeným vínom.

1 porcia: 1917 kJ / 458 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach