Argentínsky mignon s pivovou omáčkou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na argentínsky mignon s pivovou omáčkou:

150 g hovädzia sviečková, 30 g cesnak, 100 g dubáky, 1 svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 30 g pažítka, soľ, korenie

Argentínsky mignon s pivovou  omáčkou

Postup:

Sviečkovú nakrájame na menšie steaky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme pivom a necháme chvíľku postáť. Cesnak nakrájame na plátky a opečieme na masle, pridáme dubáky, ktoré sme osolili a okorenili a spolu podusíme. Nakoniec pridáme pažítku. Mäso opečieme na olivovom oleji do ružova. Pivo nakrátko povaríme, pridáme maslo a demi glace a necháme spolu krátko prevrieť. Mäso podávame na dubákoch preliate omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach