Burritos s náplňou z mletého mäsa

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na Burritos s náplňou z mletého mäsa:

1 PL rastlinného oleja, 3 strúčiky cesnaku – lisované, 1 stredná cibuľa – nakrájaná, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, ½ čajovej lyžičky rímskej rasce, 2 čajové lyžičky chilli korenia, ½ hrnčeku červenej salsy, ¼ hrnčeku koriandru – jemne nakrájaný, 6 múčnych tortill, 1 a ½ hrnčeku fazuľovej kaše (frijoles refritos), ¼ hrnčeku čiernych olív – nakrájané, 1 hrnček hlávkového šalátu – jemne nastrúhaný, 1 hrnček Cheddar syr – nastrúhaný

Postup:

Vo veľkej panvici ohrejte olej na miernom ohreve. Pridajte cesnak, potom cibuľu a varte pokiaľ zmes nezačne mäknúť (cca 2-3 minúty).Pridajte hovädzie mleté  mäso, riadne ho premiešajte a varte pokiaľ nie je mäso poriadne uvarené – približne 20 minút. Mäso by malo zhnednúť. Potom pridajte rímsku rascu a chilli korenie a varte približne 1-2 minúty. Pridajte salsu a nechajte variť asi minútu. Primiešajte koriander, odstavte z ohrevu a zakryte, aby to zostalo teplé.

Mohlo by vás zaujímať

Burritos s čiernou fazuľou a avokádom

45 minútBurritos je tradičné mexické jedlo ktoré sa stalo obľúbenou súčasťou jedálnička ľudí po celom svete. Vykúšali ste ho? Ponúkame vám recept na skvelé domáce burritos… Čítaj ďaľej

Dajte ohriať tortilly na niekoľko minút do trúby vyhriatej na 150°C. Zabaľte ich do utierky, aby zostali v teple.

Servírovanie: Položte tortillu na tanier. Pomažte ju niekoľkými lyžicami horúcej fazuľovej kaše, na vrch dajte asi 2 lyžice mäsa, trošku čiernych oliv, šalát a Cheddar syr. Zložte na jednej strane a zrolujte. Servírujte so salsou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach