Suroviny na Burritos s náplňou z mletého mäsa:
1 PL rastlinného oleja, 3 strúčiky cesnaku – lisované, 1 stredná cibuľa – nakrájaná, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, ½ čajovej lyžičky rímskej rasce, 2 čajové lyžičky chilli korenia, ½ hrnčeku červenej salsy, ¼ hrnčeku koriandru – jemne nakrájaný, 6 múčnych tortill, 1 a ½ hrnčeku fazuľovej kaše (frijoles refritos), ¼ hrnčeku čiernych olív – nakrájané, 1 hrnček hlávkového šalátu – jemne nastrúhaný, 1 hrnček Cheddar syr – nastrúhaný
Postup:
Vo veľkej panvici ohrejte olej na miernom ohreve. Pridajte cesnak, potom cibuľu a varte pokiaľ zmes nezačne mäknúť (cca 2-3 minúty).Pridajte hovädzie mleté mäso, riadne ho premiešajte a varte pokiaľ nie je mäso poriadne uvarené – približne 20 minút. Mäso by malo zhnednúť. Potom pridajte rímsku rascu a chilli korenie a varte približne 1-2 minúty. Pridajte salsu a nechajte variť asi minútu. Primiešajte koriander, odstavte z ohrevu a zakryte, aby to zostalo teplé.
Mohlo by vás zaujímať
Dajte ohriať tortilly na niekoľko minút do trúby vyhriatej na 150°C. Zabaľte ich do utierky, aby zostali v teple.
Servírovanie: Položte tortillu na tanier. Pomažte ju niekoľkými lyžicami horúcej fazuľovej kaše, na vrch dajte asi 2 lyžice mäsa, trošku čiernych oliv, šalát a Cheddar syr. Zložte na jednej strane a zrolujte. Servírujte so salsou.