Držky na taliansky spôsob

Doba prípravy 150 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg hovädzích držiek, 150 g bielej fazule, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, maslo, 2 PL olivového oleja, 500 g lúpaných a nakrájaných paradajok, 5 bobkových listov, soľ, mleté čierne korenie, vývar podľa potreby, strúhaný tvrdý syr na posypanie

Držky na taliansky spôsob

Postup:

Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu.

Podľa potreby podlejeme vývarom. Medzitým do mäkka uvaríme fazuľku, precedíme a pridáme k držkám. Spolu povaríme 15 až 20 minút.

Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

 

Príprava: 30 minút

Varenie: 120 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach