Fašírky v smotanovej omáčke

    Doba prípravy 45 minútEnergia: 534 kcal.Náročnosť

    Suroviny na fašírky v smotanovej omáčke:

    400 g mletého hovädzieho mäsa, 1/8 l smotany, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 4 lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie

    Na omáčku: 1 lyžica hladkej múky, 1/4 l kyslej smotany, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

    Postup:

    Do mletého mäsa pridáme smotanu, strúhanku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, prípadne i nastrúhanú cibuľu, posolíme a okoreníme. Z pripravenej hmoty lyžicou vykrojíme osem kúskov a navlhčenými rukami ich vyformujeme do želaného tvaru. Na panvici pri strednej teplote speníme maslo, fašírky na ňom z obidvoch strán opečieme dozlatista, vyberieme. Panvicou počas pečenia pohybujeme, aby sa nám fašírky neprichytili na dno.

    Mohlo by vás zaujímať

    Teľacie fašírky s rozmarínom

    60 minútTeľacie fašírky s rozmarínom sú vhodné aj na domácu párty s priateľmi. Suroviny na teľacie fašírky s rozmarínom: 250 g teľacieho mletého mäsa, 3 PL… Čítaj ďaľej

    Nemusia byť celkom dopečené, dôjdu v omáčke. Do vypečeného tuku vsypeme múku, pridáme papriku, dobre premiešame a vlejeme smotanu. Dáme prejsť varom, dosolíme a dochutíme mletým bielym korením. Mleté rezne vložíme do omáčky a na miernom ohni podusíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

    Jedna porcia obsahuje 2235 joulov (534kalórií)

    Save

    Save

    Sledujte nás aj na sociálnych sieťach