Suroviny na fašírky v smotanovej omáčke:
400 g mletého hovädzieho mäsa, 1/8 l smotany, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 4 lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku: 1 lyžica hladkej múky, 1/4 l kyslej smotany, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Do mletého mäsa pridáme smotanu, strúhanku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, prípadne i nastrúhanú cibuľu, posolíme a okoreníme. Z pripravenej hmoty lyžicou vykrojíme osem kúskov a navlhčenými rukami ich vyformujeme do želaného tvaru. Na panvici pri strednej teplote speníme maslo, fašírky na ňom z obidvoch strán opečieme dozlatista, vyberieme. Panvicou počas pečenia pohybujeme, aby sa nám fašírky neprichytili na dno.
Mohlo by vás zaujímať
Nemusia byť celkom dopečené, dôjdu v omáčke. Do vypečeného tuku vsypeme múku, pridáme papriku, dobre premiešame a vlejeme smotanu. Dáme prejsť varom, dosolíme a dochutíme mletým bielym korením. Mleté rezne vložíme do omáčky a na miernom ohni podusíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Jedna porcia obsahuje 2235 joulov (534kalórií)