Flank steak so salsou z pečených paprík

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny:

1 porcia Flank steak (steak z hovädzieho pupka), soľ, čierne korenie

Postup:

Steak ochutíme soľou a čiernym korením, opečieme na panvici z oboch strán, obrátime po 3-4 minútach. Preložíme na plech a dopečieme v predhriatej rúre na 100°C. Vyberieme z rúry a necháme pár minút na pekáči odležať, aby steak „došiel“.
TIP šéfkuchára Michala Hečka: Flank steak si najlepšie vychutnáte pripravený na médium. Hotový je, keď teplota v strede mäsa bude 58°C – 60°C. Ako prílohu odporúčam pečené zemiaky alebo jednoduchý miešaný zeleninový šalát.

Flank steak

Salsa z pečených paprík

Suroviny:

600 g papriky, ideálne rôznej farby, 30 g cesnaku, 1 väčší citrón, potrebovať budeme kôru aj šťavu, hrsť petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

Celé papriky pečieme v rúre na 200°C pokiaľ koža nebude takmer čierna. Po upečení ich vložíme do misky a prekryjeme potravinárskou fóliou, aby sa sparili. Po vychladnutí olúpeme a zbavíme semienok. Nakrájame na drobné kocky a zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou, pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, podľa chuti okoreníme, osolíme a zalejeme olivovým olejom.

Omáčka zo zeleného korenia

Suroviny:

2 stredne veľké žlté cibule, nakrájané nadrobno, 18 g cesnaku, 20 g zeleného korenia z nálevu, rozdrvený, 2 dcl zeleninového alebo hydinového vývaru, 2 dcl smotany na šľahanie (33%), čierne korenie, soľ, 20 g masla

Postup:

Cibuľu orestujeme na oleji do mäkka, pridáme cesnak a  ešte trochu opečieme. Pridáme zelené korenie a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme vývarom a necháme vyredukovať. Prilejeme smotanu, necháme dobre prevariť, dochutíme soľou, korením poprípade citrónovou šťavou. Tesne pred podávaním vmiešame do teplej omáčky 20 g studeného masla.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach