Grécke biftečky z mletého mäsa s cibuľovými kvetmi

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na grécke biftečky z mletého mäsa s cibuľovými kvetmi ( rozpočet na 4 porcie ):

800 g mletého hovädzieho mäsa, 1 kávová lyžička soli, ½ kávovej lyžičky korenia, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému, 75 ml olivového oleja, 2 kávové lyžičky oregana, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate, 4 polievkové lyžice strúhanky

Cibuľové kvety: 4 veľké kusy fialovej cibule, 100 ml olivového oleja, 4 polievkové lyžice tmavého balzamikového krému, 1 polievková lyžica horčice, 1 polievková lyžica medu, 100 ml vody, soľ, korenie podľa chuti

Grécke biftečky

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Pridáme všetko ostatné a poriadne rukou premiešame. Z hmoty vytvoríme 4 placky a grilujeme asi 4 minúty z každej strany. Všetky suroviny premiešame a vytvoríme zálievku. Cibuľu nakrájame na osminky, pričom rez zastavíme 1 cm odspodu.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzí biftek s ovocím

Hovädzí biftek s ovocím

30 minútSuroviny hovädzí biftek s ovocím: 4 bifteky zo sviečkovice, 1/2 lyžičky mletého korenia,1 lyžica oleja, 2 lyžice masla, 4 polovice kompótovaných broskýň, 2 banány, 4… Čítaj ďaľej

Cibule polejeme zálievkou, vložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme 25 minút pri teplote  200 °C. Grécke biftečky z mletého mäsa s cibuľovými kvetmi sú hotové a môžeme ich podávať.

Mohlo by vás zaujímať

Bravčové kotletky s hruškami

Bravčové kotletky s hruškami

V jeseni dozrievajú v našich záhradách okrem iných druhov aj hrušky a jablká. A tie vieme v kuchyni využiť aj pri príprave mäsových receptov. Hotové jedlo tak vo výsledku získa … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach