Suroviny na grécke biftečky z mletého mäsa s cibuľovými kvetmi ( rozpočet na 4 porcie ):
800 g mletého hovädzieho mäsa, 1 kávová lyžička soli, ½ kávovej lyžičky korenia, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému, 75 ml olivového oleja, 2 kávové lyžičky oregana, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate, 4 polievkové lyžice strúhanky
Cibuľové kvety: 4 veľké kusy fialovej cibule, 100 ml olivového oleja, 4 polievkové lyžice tmavého balzamikového krému, 1 polievková lyžica horčice, 1 polievková lyžica medu, 100 ml vody, soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Pridáme všetko ostatné a poriadne rukou premiešame. Z hmoty vytvoríme 4 placky a grilujeme asi 4 minúty z každej strany. Všetky suroviny premiešame a vytvoríme zálievku. Cibuľu nakrájame na osminky, pričom rez zastavíme 1 cm odspodu.
Mohlo by vás zaujímať
Cibule polejeme zálievkou, vložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme 25 minút pri teplote 200 °C. Grécke biftečky z mletého mäsa s cibuľovými kvetmi sú hotové a môžeme ich podávať.