30 minút
Suroviny na hamburger ( rozpočet pre osem osôb):
80 g zeleninových uhoriek, 80 g prerastenej oravskej slaniny, 500 g jemne mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžice horčice, 1 cibuľa, petržlenová vňať, soľ, mleté korenie, olej
Postup:
Cibuľu najemno nakrájame a orestujeme na troške oleja. Mäso podľa potreby viackrát na jemno zomelieme, zmiešame s opraženou cibuľou, na drobno nakrájanou slaninou a uhorkou. Pridáme soľ, korenie, horčicu a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Z masy vytvarujeme osem plochých okrúhlych hamburgerov.
Mohlo by vás zaujímať
Dáme na grilovací rošt a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút. Vložíme do pripravených rozrezaných žemlí, ktoré sme obložili šalátom a plátkami rajčín. Podľa chuti žemľu potrieme horčicou alebo kečupom.