Hovädzia rolka so špenátom, mrkvou a červenou paprikou

Doba prípravy 15 minútEnergia: 229 kcal.Náročnosť

v jednej porcii: 229 kcal (939 kJ), 21 g bielkovín, 15 g sacharidov, 9 g tukov, 4 g nasýtených tukov, 4S mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 738 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):

1/2 šálky červeného vína, 1/3 šálky sójovej omáčky, 2 lyžice cukru, 1 lyžička cesnakového prášku, 750 g vyklepaného hovädzieho steaku, 180 g čerstvých mladých špenátových lístkov, 4 šalotky, posekané nahrubo, 1/8 lyžičky soli, 2 1/2 šálky postrúhanej očistenej mrkvy (asi 500 g), 1 pohárik (180 g) opečených červených paprík, odkvapkaných

Hovädzia rolka so špenátom

Postup:

Vo väčšej plastovej nádobe zmiešame červené víno, sójovú omáčku, cukor a cesnakový prášok. Vloží¬me mäso a dobre ho obalíme v zmesi. Uložíme do chladničky na 2 až 4 hodiny. Medzitým poumývame špenát a lístky príliš nežmýkame. Dáme ich do veľkého kastróla na stredne silný oheň a miešame asi 1 minútu, kým nezvädnú. Preložíme ich na tanier a necháme vychladnúť. Rúru rozohrejeme na 190 °C. Mäso vyberieme z marinády a utrieme dosucha. Marinádu si odložíme. Na mäso rozložíme špenát v jednej vrstve, nasypeme šalotku, posolíme, pridáme vrstvu mrkvy a nakoniec pečené papriky. Mäso natesno zvinieme a na niekoľkých miestach upevníme Špáradlom. Rolku uložíme do plytkej zapekacej misy a potrieme marinádou. Pečieme 15 minút a polejeme výpekom. Potom pečieme ešte 20 minút, ak mäso chceme mať stredne prepečené. Necháme ho 10 minút odpočinúť. Medzitým v malej panvici necháme zovrieť zvyšnú marinádu, aby trochu zhustla. Precedíme ju a odložíme nabok. Rolku pokrájame na tenké plátky. Na každý tanier nakvapkáme trochu marinády a rozložíme plátky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach