Hovädzia sviečková v placke

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

400 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, olej, miešaná zelenina, olivový olej, kyslá smotana, 4 vajcia

Hovädzia sviečková v placke

Postup:

Na väčšie kúsky pokrájanú sviečkovú posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme grilovacím korením, sušeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a necháme na chladnom mieste odstáť asi 30 minút. Odležané mäso opečieme v panvici na oleji domäkka. Miešanú zeleninu nakrájame, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Z rozšľahaných vajec, soli a mletého čierneho korenia si upečieme placky. Upečené placky naplníme opečeným mäsom, ochutenou zeleninou a preložíme napoly. Polejeme hustou kyslou smotanou a ozdobíme žeruchou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach