Hovädzie mäso s pomarančom a brokolicou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 284 kcal.Náročnosť

V jednej porcii: 284 kcal (1164 kJ), 21 g bielkovín, 16 g sacharidov, 14 g tukov, 4,4 g nasýtených tukov, 16 mg cholesterolu, 5,3 g vlákniny, 738 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):

1/4 šálky suchého sherry, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, 360 g hovädzieho steaku, pokrájaného na tenké rezančeky, 4 lyžičky olivového oleja, 4 lyžice postrúhanej pomarančovej kôry, 1/4 lyžičky kajenského korenia, 2 lyžice sójovej omáčky, 5  šálok brokolicových ružičiek, 1 červená paprika, pokrájaná na tenké rezančeky, 2 lyžičky kukuričnej múčky, 4 šalotky, pokrájané na tenké kolieska, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1 šálka rezančekov mexickej kvaky

Postup:

V miske vymiešame kukuričnú múčku so sherry, sójovou omáčkou a sódou bikarbónou. Vložíme mäso a marinujeme ho 30 minút. V panvici na strednom ohni rozohrejeme 3 lyžičky oleja a vložíme do nej mäso. Pridáme polovicu pomarančovej kôry a kajenské korenie. Opekáme asi 3 minúty a preložíme na tanier. Pridáme zvyšný olej, brokolicu, papriku, šalotky a cesnak. Opekáme ešte 3 minúty a prilejeme 1/2 šálky vody. Miešame 2 minúty, kým brokolica nie je mäkká. Primiešame 1/3 šálky vody a odloženú marinádu. Necháme zovrieť a miešame ešte 1 minútu. Mäso vrátime do panvice a pridáme mexickú kvaku. Ešte prehrejeme a ozdobíme zvyšnou pomarančovou kôrou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach