Suroviny na hovädzie na taliansky spôsob:
1,5 kg hovädzí močing (nožina), 100 g pancetta (angl. slanina), 2 ks mrkva, 1/4 ks stredne veľký zeler, 1 ks cibuľa, 250 ml biele suché víno, 400 g lúpané paradajky v plechovke, 400 ml hovädzí vývar, 1 vetvička rozmarínu, 8 lístkov čerstvá šalvia, 4 PL maslo, pažítka na ozdobenie, soľ, čierne mleté korenie, olej
Postup:
Rúru vyhrejeme na 160 st. Celzia. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky (5 x 5 cm). Osolíme a okoreníme. Na panvici orestujeme slaninu, cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak (cca 3 minúty), podlejeme vínom, dôkladne miešame a redukujeme. Pridáme paradajky, premiešame, podlejeme vývarom a privedieme k varu. Prelejeme do pekáča z mäsom, prikryjeme a dáme dusiť do rúry.
Mohlo by vás zaujímať
Dusíme, kým mäso nie je mäkké (cca 2 hodiny). Keďže sa omáčka nepasíruje, ale ponechá celá aj s kúskami zeleniny a slaniny, odporúčame použiť v recepte celú vetvičku rozmarínu a nie ju trhať na lístky, ľahko tak bylinky na konci dusenia odstránite z omáčky. Hovädzie na taliansky spôsob podávame so zemiakovým pyré. Dozdobíme pažítkou.
Zdroj: masodomov