Hovädzie na zázvore s čili

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na hovädzie na zázvore s čili:

4 hovädzie steaky asi po 100 g, najlepšie zo sviečkovice, 1 brokolica, 2 lyžice zázvorového (ďumbierového vína), 2 – 3 cm kúsok najemno postrúhaného zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička mletého čili, čierne korenie, soľ, olej

Postup:

Mäso jemne naklepeme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na tenké pásiky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Pripravíme marinádu zmiešaním zázvorového vína, strúhaného zázvoru, pretlačeného cesnaku a čili.  Mäso vložíme do marinády, prikryjeme a necháme v chlade marinovať aspoň 30 minút. Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie kúsky. Grilovaciu  panvicu potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Mäso pritlačíme na plochu, aby sa zatiahlo.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom

Hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom

30 minútEnergia: 415 kcal.Suroviny na hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom (rozpočet na 4 porcie): 1/2 kg hovädzieho mäsa, 1 červenú papriku, 20 dkg póru, 1… Čítaj ďaľej

Potom teplo zmiernime, pridáme brokolicu a všetko spolu opekáme z každej strany asi 5 minút. Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami poliatymi sójovou omáčkou a obložené  jemnými pásikmi šalotky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach