Suroviny na hovädzie na zázvore s čili:
4 hovädzie steaky asi po 100 g, najlepšie zo sviečkovice, 1 brokolica, 2 lyžice zázvorového (ďumbierového vína), 2 – 3 cm kúsok najemno postrúhaného zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička mletého čili, čierne korenie, soľ, olej
Postup:
Mäso jemne naklepeme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na tenké pásiky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Pripravíme marinádu zmiešaním zázvorového vína, strúhaného zázvoru, pretlačeného cesnaku a čili. Mäso vložíme do marinády, prikryjeme a necháme v chlade marinovať aspoň 30 minút. Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie kúsky. Grilovaciu panvicu potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Mäso pritlačíme na plochu, aby sa zatiahlo.
Mohlo by vás zaujímať
Potom teplo zmiernime, pridáme brokolicu a všetko spolu opekáme z každej strany asi 5 minút. Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami poliatymi sójovou omáčkou a obložené jemnými pásikmi šalotky.