Hovädzie rolky so špargľou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 72 kcal.Náročnosť

v jednej porcii: 91 kcal (373 kJ), 7 g bielkovín, 4 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 16 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 533 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):

8 špargľových výhonkov, pokrájaných na 3 cm kúsky, 8 tenkých plátkov roštenky (spolu asi 125 g), 4 mladé šalotky, pokrájané na 3 cm kúsky, 2 lyžičky rastlinného oleja, 3 lyžice omáčky terijaki z fľašky,1 lyžica opražených sezamových semienok, 1 lyžica posekaného koriandra

Hovädzie rolky so špargľou

Postup:

Do kastróla dáme zovrieť vodu. Každý špargľový výhonok prekrojíme napoly. Blanšírujeme 1 minútu a necháme odkvapkať. Medzitým plátky roštenky naklepeme na veľmi tenko. Každú šalotku prekrojíme ešte napoly. Na koniec každého hovädzieho plátka položíme 2 kúsky špargle a 1 kúsok šalotky. Plátky natesno zvinieme, takže získame 8 roliek. Vo veľkej teflónovej panvici na stredne silnom ohni rozohrejeme olej a vložíme rolky. Opekáme ich dohneda zo všetkých strán asi 2 minúty. Pridáme omáčku terijaki, zmiernime oheň a dusíme asi 3 minúty.
Rolky preložíme na tanier, posypeme sezamovými semienkami a koriandrom.

Zdroj: Výber

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach