Suroviny na hovädzie zadné v hubovej omáčke:
4 rezne z hovädzieho zadného, 1 čajová lyžička soli, polovica lyžičky mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice masla, 100 g sušených húb, 120 ml smotany na varenie, 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
Postup:
Huby vsypeme do misky a zalejeme studenou vodou. Necháme postáť aspoň hodinu, aby huby nabrali vlhkosť. Rezne naklepeme a prudko opečieme z oboch strán na masle v hlbokej panvici. Pod pokrievkou ich dusíme asi hodinu, prípadne podlejeme vodou. Potom zlejeme vodu z húb a vsypeme ich na mäso.
Mohlo by vás zaujímať
Dusíme pod pokrievkou ešte asi 15 minút. Potom vyberieme mäso na tanierik. Do výpeku vlejeme smotanu vymiešanú s korením, soľou a škrobom. Dobre premiešame a necháme prevrieť. Vrátime mäso do omáčky. Prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Podávame s varenou ryžou.