Hovädzie zadné v hubovej omáčke

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na hovädzie zadné v hubovej omáčke:

4 rezne z hovädzieho zadného, 1 čajová lyžička soli, polovica lyžičky mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice masla, 100 g sušených húb, 120 ml smotany na varenie, 1 polievková lyžica zemiakového škrobu

Postup:

Huby vsypeme do misky a zalejeme studenou vodou. Necháme postáť aspoň hodinu, aby huby nabrali vlhkosť. Rezne naklepeme a prudko opečieme z oboch strán na masle v hlbokej panvici. Pod pokrievkou ich dusíme asi hodinu, prípadne podlejeme vodou. Potom zlejeme vodu z húb a vsypeme ich na mäso.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie s perníkovou omáčkou

90 minútSuroviny na hovädzie s perníkovou omáčkou: Hovädzie mäso zadné asi 600 g, kúsok slaniny, 1 cibuľa, asi 300 g koreňovej zeleniny: mrkva, petržlen, zeler, kúsok masla,… Čítaj ďaľej

Dusíme pod pokrievkou ešte asi 15 minút. Potom vyberieme mäso na tanierik. Do výpeku vlejeme smotanu vymiešanú s korením, soľou a škrobom. Dobre premiešame a necháme prevrieť. Vrátime mäso do omáčky. Prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Podávame s varenou ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach