Jemne prepečený hovädzí steak

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na jemne prepečený hovädzí steak:

800 g hovädzieho mäsa ( rib eye, flanksteak – to je zo svalu pri pupku a entrecote – hovädzia sviečková roštenka ), sôľ, mleté čierne korenie

hovädzí steak

Postup:

Hovädzinu nakrájame na hrubšie steaky a vložíme na rozpálený rošt. Pečieme prikryté 5 minút a potom steak otočíme a opäť prikryjeme. Po 10 minútach steak vyberieme a necháme na teplom mieste 5 minút odpočinúť. Hotový steak osolíme, okoreníme a podávame s prílohou podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať

Pfeffersteak so šalátom zo špenátu

15 minútEnergia: 520 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 520 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 150 g čerstvého špenátu, 1 mladá cibuľka, ½ viazaničky reďkovky, šťava z jednej… Čítaj ďaľej

Autor: Andrej Saturi

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach