Suroviny na linecké mäsové knedličky:
1 žemľa, 4 lyžice mlieka, 1 cibuľa, 2 vajcia, 50 g šampiňónov, 2 lyžice oleja, 300 g mletého mäsa, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1/4 lyžičky tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 500 g varených zemiakov, 170 g hrubej múky, štipka muškátu
Postup:
Žemľu pokrájame na kocky a namočíme do mlieka. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, huby očistíme a tiež pokrájame. Cibuľu, huby a mleté mäso opražíme na rozpálenom oleji, pomocou 2 vidličiek mäso rozdelíme na kúsky a pootáčame. Odstavíme a preložíme do inej nádoby. Žemle vytlačíme a pridáme k mletému mäsu. Pridáme 1 vajce, osolíme, okoreníme a dochutíme petržlenovou vňaťou a tymianom. Z masy vyformujeme knedličky.
Mohlo by vás zaujímať
Zemiaky prelisujeme a zmiešame s múkou, vajcom, soľou a muškátom. Rukami vyformujeme do tvaru valca, ktorý pokrájame a dotvarujeme na placky. Linecké mäsové knedličky vkladáme ako plnku do zemiakového cesta, dlaňami sformujeme do tvaru guliek. Varíme v slanej vode.