Marinované hovädzie medailóniky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ):

250 g hovädzej sviečkovice, 30 g červenej papriky, soľ, olivový olej, ustricová omáčka, cesnak, mleté čierne korenie, červené víno, olej, mäsový vývar

hovädzie medailóniky

Postup:

Hovädziu sviečkovicu pokrájame na plátky. Z olivového oleja, zo soli, z ustricovej omáčky, prelisovaného cesnaku, mletého čierneho korenia a červeného vína urobíme marinádu a ponoríme do nej kúsky mäsa. Necháme odstáť 10 až 12 hodín na chladnom mieste. Po odležaní, mäso trochu osušíme a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Podlejeme malým množstvom vývaru a krátko podusíme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi, so šalátom a s kúskami nakrájanej červenej papriky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach