Mäsové palacinky

Doba prípravy 15 minútEnergia: 585 kcal.Náročnosť

1 porcia: 2447kJ / 585 kcal

Suroviny:
2 lyžice masla, 2 cibule, 400g mletého hovädzieho mäsa, 2 papriky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžičky bazalky, 1 lyžička oregána, 2 polievkové lyžička sherry, 150 ml hovädzieho vývaru, korenie, soľ, 300 ml vody
Cesto na palacinky: 4 vajcia, 150g hladkej múky, 1 lyžica olivového oleja, voda, maslo na pečenie., 1 strúčik cesnaku,
Paradajková omáčka: 1 lyžica masla, 1 strúčik cesnaku, 1 pokrájaná cibuľka, 450g sterilizovaných paradajok, soľ, korenie, trocha cukru.

Mäsové palacinky

Postup:
Na masle speníme cibuľku, pridáme mleté mäso a opečieme. Potom pridáme pokrájané papriky, paradajkový pretlak, bylinky, korenie a soľ. Zalejeme vývarom a na veľmi miernom ohni dusíme asi 40 minút. Prilejeme sherry a ešte krátko povaríme. Pripravíme si palacinkové cesto a upečieme osem palaciniek. Naplníme ich mäsovou zmesou, dáme na plech a 8 minút zapekáme. Na masle opečieme cibuľku a cesnak, pridáme paradajky, soľ, korenie a trocha cukru a varíme asi 10 – 15 minút.
Omáčku prepasírujeme a prelejeme ju cez hotové palacinky.