Suroviny na mäsové tortily (rozpočet pre 4 osoby):
500 g chudého hovädzieho predného mäsa, soľ, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, zmes mexického korenia, čierne korenie, 4 ks tortily, 1 hlávkový šalát, 1 červená paprika, 1 paradajka, 1 limetka, 250 ml zakysanej smotany
Postup:
Hovädzie mäso vložte do hrnca, zalejte studenou vodou, osoľte a priveďte k varu. Potom zmiernite plameň a nechajte mäso asi hodinu variť miernym varom. Dajte na tanier a po vychladnutí rozdeľte mäso na vlákna. Vo väčšej panvici rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja a opečte na ňom 1 pokrájanú cibuľu a 2 rozdrtené strúčiky cesnaku.
Mohlo by vás zaujímať
Pridajte lyžicu zmesi mexického korenia (napríklad Fajita Seasoning Mix), vsypte prúžky mäsa a premiešajte. Krátko, zhruba dve minúty, spolu prehrejte. Dochuťte soľou a korením. Vždy na 1 hotovú tortilu položte list hlávkového šalátu, nakrájanú červenú papriku, paradajku, naneste mäsovú zmes a placku zabaľte. Podávajte s kúskom limety, prípadne kopčekom zakysanej smotany na dochutenie.