Mäsové tortily

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na mäsové tortily (rozpočet pre 4 osoby):

500 g chudého hovädzieho predného mäsa, soľ, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, zmes mexického korenia, čierne korenie, 4 ks tortily, 1 hlávkový šalát, 1 červená paprika, 1 paradajka, 1 limetka, 250 ml zakysanej smotany

Postup:

Hovädzie mäso vložte do hrnca, zalejte studenou vodou, osoľte a priveďte k varu. Potom zmiernite plameň a nechajte mäso asi hodinu variť miernym varom. Dajte na tanier a po vychladnutí rozdeľte mäso na vlákna. Vo väčšej panvici rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja a opečte na ňom 1 pokrájanú cibuľu a 2 rozdrtené strúčiky cesnaku.

Mohlo by vás zaujímať

marinovaným lososom

Rolka plnená marinovaným lososom

15 minútRolka plnená marinovaným lososom – suroviny: 4 ks jemný tenký chlieb, 200 g marinovaný losos, 60 g kôprová omáčka s medom (dostanete napríklad v IKEA)… Čítaj ďaľej

Pridajte lyžicu zmesi mexického korenia (napríklad Fajita Seasoning Mix), vsypte prúžky mäsa a premiešajte. Krátko, zhruba dve minúty, spolu prehrejte. Dochuťte soľou a korením. Vždy na 1 hotovú tortilu položte list hlávkového šalátu, nakrájanú červenú papriku, paradajku, naneste mäsovú zmes a placku zabaľte. Podávajte s kúskom limety, prípadne kopčekom zakysanej smotany na dochutenie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach