Paprikové fašírky

Doba prípravy 45 minútEnergia: 476 kcal.Náročnosť

Suroviny na paprikové fašírky:

150 g varených zemiakov, 1 červená paprika, 300 g mletej hovädziny, 100 g mletej bravčoviny, 1 vajce, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletej červenej papriky, 4 lyžice oleja, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 cibuľa

Bylinkové maslo: 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 50 g zmäknutého masla, worcesterská omáčka, citrónová šťava

Postup:

Zemiaky roztlačíme vidličkou. Ošúpanú cibuľu najemno nastrúhame. Papriku rozštvrtíme, očistíme a nakrájame nadrobno. Všetko zmiešame s mletým mäsom, 1/8l vody, vajcom a korením. Masu spracujeme, aby bolo pružná a dochutíme. Vyformujeme 8 placiek, potrieme olejom a zabalíme do alobalu. Vložíme do rúry na rošt a ugrilujeme. Ošúpaný cesnak nasekáme, posypeme troškou soli a roztlačíme. Primiešame k maslu, zjemníme petržlenovou vňaťou, dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónovou šťavou. Paprikové fašírky po upečení rozbalíme, ale nevyberáme – podávame priamo na alobale. Každú fašírku ozdobíme kúskom bylinkového masla.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach