Pečený močing so šampiňónmi a bielym vínom

Doba prípravy 300 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg hovädzí močing (nožina), 50 g údená slanina, 250 g čerstvé šampiňóny, 2 ks cibuľa, 5 ks cesnaku (nadrobno nakrájať), 2 dl biele suché víno, 1 PL hustý paradajkový pretlak, 300 g zemiaky, 200 g smotana na šľahanie, 1 ks chilli paprička, 5 ks nové korenie, 50 g maslo, olej, rasca, soľ

Pomaly pečený močing so šampiňónmi

Postup:

Do hrnca dáme pár kvapiek oleja, necháme dobre rozohriať a mäso vcelku dobre zatiahneme po všetkých stranách. Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak v šupke, koreniny a restujeme na vysokej teplote do hneda. Pridáme pretlak, ktorý je potrebné tiež dobre orestovať, pridáme aj víno, ktoré necháme z časti odpariť, šampiňóny – najlepšie čo najmenšie a vcelku. Vložíme mäso, mierne podlejeme horúcim vývarom – vodou tak, aby mäso vyčnievalo, prikryjeme a vložíme vo vyhriatej rúry na 130° na  4 hodiny plus necháme dôjsť ešte aspoň 30 minút po vypnutí. Vytiahneme hrniec z rúry, vyberieme mäso a šampiňóny, zbytok prelejeme do sitka a prepasírujeme do ďalšej nádoby. Šťavu zredukujeme varom do hustejšej konzistencie, dochutíme, odstavíme bokom a zašľaháme studené maslo. Pečený močing so šampiňónmi môžeme podávať s chlebom alebo zemiakmi.
 
Zdroj: masodomov

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach