Energetická hodnota jednej porcie: 520 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
150 g čerstvého špenátu, 1 mladá cibuľka, ½ viazaničky reďkovky, šťava z jednej limetky, 1 lyžička medu, 8 lyžíc olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 8 ks steakov z bravčovej panenky, 4 lyžičky farebného korenia
Postup:
Špenátové listy, cibuľku a reďkovku umyjeme, osušíme, cibuľku a reďkovku pokrájame a všetko zmiešame. Takto pripravený šalát prelejeme limetkovou šťavou. Mäso potrieme olivovým olejom a posypeme mletým korením. Zvyšok oleja dáme do panvice, zohrejeme ho a mäso opečieme z oboch strán asi 6 minút z jednej strany. Osolíme. Podávame spolu so šalátom a čiernym chlebom.
Tip:
K jedlu sa výborne hodí víno Cabernet Sauvignon Palugyay 2015 neskorý zber
Elegantné víno hutnej granátovo karmínovej farby. Výrazná vôňa zrelých čiernych ríbezlí je podporená jemnou vanilkou. Perzistentná čokoládová chuť zaujme harmóniou kyselín, príjemným tanínom, ktoré vyčaria nenapodobiteľný chuťový zážitok.