1 porcia obsahuje: 1659 joulov (396 kalórií)
Suroviny na plnenú teľaciu hruď (rozpočet pre 6 osôb):
800 g teľacej hrude, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 žemľa, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, 100 g šampiónov, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 2 lístky šalvie, 1/2 lyžičky rozmarínu, 1 vajce, 150 g surovej teľacej klobáskovej masy, 3 lyžice oleja, 1/4 l kuracieho vývaru, adžika
Postup:
Mäso zvonka i znútra potrieme soľou a korením. Žemľu namočíme do studenej vody. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nahrubo nasekáme, opečieme na masle. Keď začnú voňať, pridáme cibuľu a spolu s hubami minútu popražíme. Huby zmiešame s vytlačenou žemľou, pridáme bylinky, vajce a klobáskovú masu. Okoreníme, pridáme adžiku. Mäso naplníme a zaviažeme. V pekáči rozohrejeme olej, naplnenú hruď na ňom dookola opečieme a podlejeme vývarom. Počas pečenia často polievame. Upečené mäso nakrájame na centimetrové plátky. Výpek prefiltrujeme, dochutíme a prelejeme cez mäso.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.