60 minút
Suroviny (rozpočet pre 6 – 8 osôb):
2 žemle, 2 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1,25 kg mletého mäsa, 2 vajíčka, 1 šálka smotany, soľ, korenie, štipka provensálskeho korenia, 300 g paradajok, 200 g eidamu, 1 baklažán, tuk na vymazanie plechu
Postup:
Žemle namočíme do chladnej vody alebo mlieka. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, vytlačenou žemľou, sladkou smotanou, cibuľou, korením a cesnakom. Mäso rozotrieme na olejom vymazaný plech. Baklažán očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky, ktoré poukladáme na mäso. Paradajky pokrájame na plátky a tiež ich poukladáme na mäso. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Eidam nahrubo nastrúhame a asi desať minút pred dopečením, s ním posypeme plech.