Rolky z roštenky so zeleninou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

800 g hovädzej roštenky, 1 PL koreniacej zmesi Podravka Grill Classic, 1 červená paprika, 150 g tenkých mladých strukov, 150 g mrkvy, 75 ml červeného vína, 2 PL hladkej múky, 3 PL olivového oleja, pikantný Ajvar Podravka

Rolky z roštenky so zeleninou 

Postup:           

Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto očistíme a umyjeme. Nakrájanú mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Hovädziu roštenku nakrájame na užšie a dlhšie plátky a posypeme ich Podravkou Grill Classic. Na plátky naukladáme mrkvu, struky a na rezance nakrájanú a očistenú papriku. Plátky zrolujeme, spevníme špáradlom, aby sa nerozpadli a obalíme ich v hladkej múke. Na grilovaciu panvicu alebo gril dáme olej a dobre ho zahrejeme, pridáme pripravené rolky, ktoré ugrilujeme zo všetkých strán. Keď sú rolky ružové, polejeme ich červeným vínom a ešte trošku grilujeme. Rolky preložíme do misky s pokrievkou, prelejeme ich šťavou z panvice, zakryjeme a necháme postáť 5 – 10 minút.

Podávanie: 

Podávame s pikantným Ajvarom, pečenými alebo varenými zemiakmi a so šalátom podľa chuti a sezóny.

Dobrý tip: 

Do roliek môžete pridať viac zeleniny, použiť obľúbenú zeleninu alebo ju úplne nahradiť špargľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach