Špikovaná dusená hovädzina

Doba prípravy 45 minútEnergia: 655 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 2740 joulov (655 kalórií)

Suroviny na špikovaná dusená hovädzina (rozpočet pre 4 osoby):

800 g hovädziny zo spodného šálu, 60 g slaniny, 2 cibule, po ½ lyžičke soli, mletého čierneho korenia, 2 lyžice bravčovej masti, ¼ l mäsového vývaru, 150 g nakladaných uhoriek, 2 lyžice hladkej múky, 3 lyžičky ostrej horčice, 1 lyžička worcesterskej omáčky, ¼ l kyslej smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy.

Špikovaná dusená hovädzina

Postup:

Slaninu vložíme na chvíľku do mrazničky, aby stuhla. Potom ju nakrájame na rezance, ktorými v smere vlákien mäso pomocou špikovacej ihlice prešpikujeme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mäso potrieme soľou a korením. V pekáči rozpálime masť a mäso na nej 20 minút prudko opekáme. Pridáme cibuľu a krátko speníme dozlatista. Zalejeme vývarom do výšky 2 cm. Prikryjeme a pomaly dusíme.

Uhorky pokrájame na kocky. Prebytočný vývar rozmiešame so zvyšnými prísadami, na posledných 10 minút dusenia pridáme k mäsu a s výpekom vyvaríme na omáčku. Napokon pridáme na kocky nakrájané uhorky a dochutíme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach