Steakový šalát so špargľou a červenou repou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Pripravte si veľmi chutný steakový šalát so špargľou a červenou repou. Je vhodný ako ľahký obed alebo aj rýchla a chutná večera.

Suroviny na steakový šalát so špargľou a červenou repou( rozpočet na 4 porcie ):

2×200 g steak z hovädzej sviečkovej alebo roštenky, soľ, čerstvo drvené čierne korenie (viac druhov), 2 lyžice oleja na restovanie, vetvičku tymianu

Chrenový dressing: 2 lyžice chrenovej smotany, 3 lyžice tatárskej omáčky, šťava z jeden a pol citróna, štipka cukru. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady.

Šalát: 12 zelených výhonkov špargle, 4 malé uvarené červené repy, 6 prepeličích vajíčok (možno nahradiť 2 slepačími vajcami), 200 g rukoly, kôra z jeden a pol citróna

Steakový šalát

Postup:

Bifteky dobre osolíme, posypeme drveným čiernym korením. Dobre rozohrejeme olej na celokovovej panvici. Vložíme bifteky a sprudka opečieme z jednej strany – do svetlohneda, potom otočíme a opäť sprudka restujeme. Celú panvicu dáme do dobre vyhriatej rúry na 190 °C a dopečieme cca 8 minút. Biftek vytiahneme z rúry, necháme 5 minút odležať pod alobalom a nakrájame na tenké plátky. Špargľu povaríme 2 minúty v ľahko osolenej vode.

Mohlo by vás zaujímať

Šalát so špargľou, artičokami a s bryndzou

20 minútSuroviny na šalát so špargľou, artičokami a s bryndzou: 600 g zelenej špargle, 125 g bryndze s údenou chuťou, 12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok, 300 g… Čítaj ďaľej

Prepeličie vajcia uvaríme natvrdo – 5 minút a olúpeme. Na taniere naaranžujeme plátky mäsa, rukolu, repu nakrájanú na osminky a prepeličie vajce rozkrojené na polovice. Pokvapkáme chrenovým dressingom a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach