Sviatočná hovädzia roláda – suroviny:
500 g hovädzieho stehna, 200 g kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 100 g klobásy, 2 vajcia, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, horčica, soľ, petržlenová vňať, olej
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, chvíľu popražíme a zalejeme rozšľahanými vajcami s posekanou petržlenovou vňaťou. Posolíme a pražíme, kým vajcia nestuhnú. Hotovú praženicu necháme vychladnúť. Hovädzie rezne poukladáme na pomastený alobal tesne vedľa seba v dvoch radoch, aby vytvorili súvislý plát.
Mohlo by vás zaujímať
Na ne pokladieme plátky slaniny, na to dáme vrstvu kuracích pŕs. Na vrch natrieme praženicu s klobásou. Pomocou alobalu mäso opatrne zvinieme a alobal na oboch koncoch pevne zakrútime. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme asi hodinu na 200 ° C. Upečenú roládu vyberieme z alobalu a pokrájame. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou