Sviatočná hovädzia roláda

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Sviatočná hovädzia roláda – suroviny:

500 g hovädzieho stehna, 200 g kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 100 g  klobásy, 2 vajcia, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, horčica, soľ, petržlenová vňať, olej

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, chvíľu popražíme a zalejeme rozšľahanými vajcami s posekanou petržlenovou vňaťou. Posolíme a pražíme, kým vajcia nestuhnú. Hotovú praženicu necháme vychladnúť. Hovädzie rezne poukladáme na pomastený alobal tesne vedľa seba v dvoch radoch, aby vytvorili súvislý plát.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie na zázvore s čili

45 minútSuroviny na hovädzie na zázvore s čili: 4 hovädzie steaky asi po 100 g, najlepšie zo sviečkovice, 1 brokolica, 2 lyžice zázvorového (ďumbierového vína), 2… Čítaj ďaľej

Na ne pokladieme plátky slaniny, na to dáme vrstvu kuracích pŕs. Na vrch natrieme praženicu s klobásou. Pomocou alobalu mäso opatrne zvinieme a alobal na oboch koncoch pevne zakrútime. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme asi hodinu na 200 ° C. Upečenú roládu vyberieme z alobalu a pokrájame. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach