Taliansky šalát

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na taliansky šalát (rozpočet pre 4 osoby):

150 g pečenej teľaciny ako nárez, 1/8 l jogurtu, 50 g mäkkej salámy, 100 g polosuchej salámy, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 zelená paprika, 250 g paradajok, 50 g majonézy, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 cm sardelovej pasty, soľ a mleté čierne korenie

Na ozdobu: 4 šalátové listy, 4 kyslé uhorky, 1 natvrdo uvarené vajce

Postup:

Mäso, salámy a uhorky pokrájame na rezance hrubé asi ako zápalky. Papriku a paradajky rozštvrtíme, zbavíme semiačok a tiež pokrájame na tenké pásiky. Majonézu vymiešame s horčicou, jogurtom a sardelovou pastou do hladkej omáčky, osolíme, okoreníme a premiešame s jednotlivými prísadami.

Mohlo by vás zaujímať

Grécky šalát s kuracími kúskami

35 minútSuroviny na grécky šalát s kuracími kúskami: 3 paradajky, 1 šalátová uhorka, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, ľadový šalát, 1 balíček olív bez kôstok,… Čítaj ďaľej

Misky na šalát vyložíme zelenými listami, na ne upravíme porcie. Kyslé uhorky na zdobenie vejárovito nakrájame, pridáme kolieska vajca, prípadne plátky olív.

1 porcia obsahuje: 1696 joulov (405 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach