45 minút
Suroviny na teľací rezeň s pórom:
4 teľacie rezne, 800 g póru, soľ, 3 pomaranče, šalvia, 2 lyžice oleja, biele korenie, 4 lyžice sladkej smotany, 2 lyžice solamylu, 2 jogurty
Postup:
Pór očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Povaríme ho v slanej vode asi 15 minút. Z jedného pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ju na kúsky. Z ostatných pomarančov vytlačíme šťavu. Plátky mäsa obložíme plátkom pomaranča, jedným lístkom šalvie, zavinieme ich a prepichneme ihlou.
Mohlo by vás zaujímať
Takto pripravené mäso opečieme na horúcom oleji, ochutíme soľou a čiernym korením. Pór necháme odkvapkať, do výpeku pridáme pomarančovú šťavu, privedieme do varu a zahustíme solamylom. Vmiešame jogurt a pomarančovú kôru, dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi.