Teľací rezeň s pórom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na teľací rezeň s pórom:

4 teľacie rezne, 800 g póru, soľ, 3 pomaranče, šalvia, 2 lyžice oleja, biele korenie, 4 lyžice sladkej smotany, 2 lyžice solamylu, 2 jogurty

Postup:

Pór očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Povaríme ho v slanej vode asi 15 minút. Z jedného pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ju na kúsky. Z ostatných pomarančov vytlačíme šťavu. Plátky mäsa obložíme plátkom pomaranča, jedným lístkom šalvie, zavinieme ich a prepichneme ihlou.

Mohlo by vás zaujímať

Teľacie zvitky so slaninou

60 minútSuroviny na teľacie zvitky so slaninou: 12 teľacích rezňov (po 5 dkg), 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny, 16 šalviových listov, 1/8 l bieleho vína, 3/16… Čítaj ďaľej

Takto pripravené mäso opečieme na horúcom oleji, ochutíme soľou a čiernym korením. Pór necháme odkvapkať, do výpeku pridáme pomarančovú šťavu, privedieme do varu a zahustíme solamylom. Vmiešame jogurt a pomarančovú kôru, dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach