Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g teľacej sviečkovice, olej, 20 g masla, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2 dl sladkej smotany, citrónová šťava, kôpor
Postup:
Mäso očistíme a pokrájame. Zľahka naklepeme, okoreníme, posolíme a obalíme v múke. Opečieme na rozohriatom oleji a masle opekáme asi 4 minúty z každej strany. Mäso vyberieme, výpek zalejeme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou a niekoľko minút povaríme. Nakoniec pridáme posekaný kôpor. Podávame so šalátom.
Tip:
K jedlu sa výborne hodí víno Cabernet Sauvignon rosé Palugyay 2016 neskorý zber
Moderná lososovo ružová farba. Vo vôni dominujú ovocné tóny lesných jahôd a malín, na smotanovom pozadí. Chuť vína je šťavnato ovocná, s harmonickou štruktúrou kyselín, ktoré príjemne harmonizujú so zvyškovým cukrom a vytvárajú vysoký potenciál zrenia.