Teľacie zvitky so slaninou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na teľacie zvitky so slaninou:

12 teľacích rezňov (po 5 dkg), 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny, 16 šalviových listov, 1/8 l bieleho vína, 3/16 l mäsového vývaru, 1/8 l sladkej smotany

Na plnku: 20 dkg kuracej pečene, 15 dkg cibule, 1 polievkovú lyžicu petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice parmezánu, 1/8 kg syra žervé

Okrem toho: soľ, mleté čierne korenie, cesnak, olej

Postup:

Očistíme pečene a pokrájame na malé kocky. Ošúpeme cibuľu a posekáme nadrobno. Opečieme cibuľu a pečene na oleji a ochutíme mletým čiernym korením, soľou a 2 prelisovanými strúčkami cesnaku. Masu vezmeme zo sporáka a necháme vychladnúť. Primiešame petržlenovú vňať, parmezán a syr žervé. Na rezne položíme fóliu a naklepeme ich do tvaru štvorca. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Rovnomerne rozotrieme na rezňoch plnku a potom rezne pevne zvinieme, obalíme slaninou a obložíme listom šalvie. Upevníme pomocou špáradiel. Pomaly opečieme zvitky na oleji zo všetkých strán, potom podlejeme bielym vínom a dolejeme mäsovým vývar. Zvitky dusíme prikryté na malom plameni asi hodiny. Vyberieme mäso z panvice a odstránime špáradlá. Do šťavy z dusenia prilejeme sladkú smotanu a uvaríme do krémovej konzistencie. Pred podávaním pokrájame zvyšok šalvie na tenké rezance a pomiešame s omáčkou. Mäsové zvitky polejeme omáčkou a podávame spolu so šalátom alebo zeleninou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach