Turnédos alla Brillant Savarin

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na turnédos alla Brillant Savarin:

4 hrubšie plátky hovädzej sviečkovice, 250 g čerstvých šampiónov, 1 cibuľa , 5 pol. lyžíc smotany , 1 káv. lyžica horčice , 11/2 dcl portského vína, 7 dcl silného vývaru, 4 polievkové lyžice masla, soľ,  mleté čierne korenie

Postup:

Čerstvé šampióny umyjeme, nakrájame, podusíme na cibulke z časťou masla, pridáme horčicu, krátko podusíme, omáčku zahustíme smotanou. Sviečkové rezy opečieme na prírodno, okoreníme. Na koniec do omáčky vlievame portské víno a necháme iba krátko prejsť varom. Podávame spolu s prílohou a šalátom.

Mohlo by vás zaujímať

Sviečková s mandarínkami

Sviečková s mandarínkami – suroviny: 400 g hovädzej sviečkovej, (alebo kuracie prsia), olivový olej, hladká múka na obalenie, 100 ml suchého vermútu, 2-3 mandarínky bez… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach