SPÄŤ
Hovädzie

Valentínsky Steak

Od: Henrieta Karabova 6.2.2012
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového), bylinky podľa chuti, 150 g oleja, 300 g červenej papriky, 200 g cukiny, soľ, na čerstvo zomleté korenie, trocha kvalitného koňaku

Steak

Postup:

Na prípravu steaku je najlepšia hovädzia sviečková, alebo bravčová panenka. Mäso nakrájame na plátky, ktoré hranou ruky zľahka naklepeme. Olej zmiešame s posekanými čerstvými bylinkami. V prípade núdze ich môžeme nahradiť aj sušenými – tymián, bazalka a podobne. Do pripravenej marinády vložíme plátky mäsa a necháme cez noc marinovať.Na druhý deň vyberieme steaky z marinády, zľahka pokvapkáme koňakom a destilát špičkami prstov vtrieme do mäsa. Nakoniec osolíme, okoreníme a necháme 20 minút odležať.

Olej rozpálime na panvici a mäso opečieme na prudkom ohni – približne 3 minúty z každej strany. Z cukiny a červenej papriky vykrojíme pomocou formičky srdiečka, ktoré zľahka potrieme olejom a niekoľko minút grilujeme. Kto si na valentínskom menu chce dať záležať, môže ako prílohu servírovať „srdiečkové zemiaky“. Postupuje sa rovnako ako pri príprave hranoliek – väčšie zemiaky nakrájame na tenšie plátky, ktoré starostlivo osušíme, vykrojíme pomocou formičky a opražíme vo fritéze (prípadne upečieme na suchom plechu).

Save

Save

womangalérie VŠETKY