90 minút
Suroviny na varené hovädzie s pikantnou omáčkou:
1000 g hovädzích rebier, 2 veľké mrkvy, 2 veľké petržleny, 4 zrnká čierneho korenia, 1 veľká cibuľa, 2 polievkové lyžice masla, 1 čajová lyžička muškátového kvetu, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 čajové lyžičky soli, 1 polievková lyžica nastrúhaného chrenu, 50 ml sladkej smotany
Postup:
Mäso spolu s koreninami a zeleninou uvaríme vo vode do mäkka (asi 2,5 hodiny). Potom v hlbokej panvici z masla, muškátového kvetu a múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme 400 ml vývaru.
Mohlo by vás zaujímať
Dobre premiešame a vmiešame chren spolu so smotanou. Na tanier poukladáme mäso, koreňovú zeleninu a zalejeme omáčkou. Podávame s čiernym chlebom.