Varené hovädzie s pikantnou omáčkou

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na varené hovädzie s pikantnou omáčkou:

1000 g hovädzích rebier, 2 veľké mrkvy, 2 veľké petržleny, 4 zrnká čierneho korenia, 1 veľká cibuľa, 2 polievkové lyžice masla, 1 čajová lyžička muškátového kvetu, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 čajové lyžičky soli, 1 polievková lyžica nastrúhaného chrenu, 50 ml sladkej smotany

Postup:

Mäso spolu s koreninami a zeleninou uvaríme vo vode do mäkka (asi 2,5 hodiny). Potom v hlbokej panvici z masla, muškátového kvetu a múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme 400 ml vývaru.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie pečené na rýnsky spôsob

90 minútEnergia: 452 kcal.Suroviny na hovädzie pečené na rýnsky spôsob: 800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, 1/4  l červeného vínneho… Čítaj ďaľej

Dobre premiešame a vmiešame chren spolu so smotanou. Na tanier poukladáme mäso, koreňovú zeleninu a zalejeme omáčkou. Podávame s čiernym chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach