Závitky zo sviečkovice si môžete pripraviť na mnohé spôsoby.
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
1, 2 kg sviečkovice, 4 lyžice pikatného ajvaru, 150 g tenkých plátkov syra, 100 g tenkých koliesok pikantnej salámy, 100 g tenkých plátkov šunky, soľ, čierne korenie mleté
Postup:
Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme vytvorili jeden veľký plátok. Posypeme soľou, zľahka okoreníme a poriadne vtrieme do mäsa. Potrieme ajvarom a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.
Mäso opatrne zvinieme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou. Každých 2,5 – 3 cm pichneme do rolády špajdľu na spevnenie rolády. Niť odstránime a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme získali rovnako hrubé závitky. Takto pripravené závitky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici dozlatista.
Podávanie: Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.
Rada: Namiesto sviečkovej môžete použiť aj roštenku alebo teľacie pliecko.