Suroviny na ázijské voňavé kurča ( rozpočet pre 4 osoby):
čerstvé kuracie diely mix 1000 g, 1 lyžica limetovej/citrónovej šťavy, 1 lyžička jemne nakrájaného zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky koriandru, čili korenie podľa chuti, 3 nadrobno nakrájané cibule, 1 lyžička karí, 500 ml kokosového mlieka, 200 ml vody, 1 konzerva krájaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 menšia zelená čili paprička, soľ, čierne korenie, olej
Postup:
Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie. Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín). Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne. Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zaujímať
NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S Ázijskou pikantnou grilovačkou máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.