Ázijské voňavé kurča

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na ázijské voňavé kurča ( rozpočet pre 4 osoby):

čerstvé kuracie diely mix 1000 g, 1 lyžica limetovej/citrónovej šťavy, 1 lyžička jemne nakrájaného zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky koriandru, čili korenie podľa chuti, 3 nadrobno nakrájané cibule, 1 lyžička karí, 500 ml kokosového mlieka, 200 ml vody, 1 konzerva krájaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 menšia zelená čili paprička, soľ, čierne korenie, olej

Postup:

Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie. Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín). Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne. Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.

Mohlo by vás zaujímať

Morčacia roláda s ovocím

45 minútEnergia: 569 kcal.Morčacia roláda s ovocím – suroviny: 800 g morčacej rolády, 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 lyžice masla, 1/4  hydinového vývaru, 3 lyžice citrónovej… Čítaj ďaľej

NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S Ázijskou pikantnou grilovačkou máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach