Fazuľové rizoto

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na fazuľové rizoto (rozpočet na 4 porcie):

600 veľkej fazule, soľ, 200 g šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g vňaťového zeleru s lístky, 250 g guľatej ryže na rizoto, 10 PL olivového oleje, 300 ml suchého bieleho vína, 1 l hydinového vývaru, 100 g syra, 1/2 zväzku čerstvej saturejky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 100 g sušených paradajok (v oleji), 50 g šalátu, biele korenie

Postup:

Fazuľu blanšírujeme 5-8 minút v osolenej vriacej vode. Ihneď zchladíme a odstránime šupku. Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Zelerové lístky necháme bokom. Zeler nakrájame na kocky. Šalotku, cesnak, kocky zeleru a ryžu podusíme na 2/3 olivového oleja. Prilejeme biele víno a necháme variť. Prilejeme asi 1/3 kuracieho vývaru, osolíme a prikryjeme. Rizoto varíme na miernom ohni asi 25-30 minút. Pritom pomaly pridávame zvyšný vývar. Medzitým fazuľu rozsekáme nahrubo v kuchynskom robote. Nastrúhame 1/2 syra.

Mohlo by vás zaujímať

Krémové rizoto

Krémové rizoto so šampiňónmi

25 minútRizoto je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže Arborio, ktorá má veľa škrobu. Rizoto je výborné aj celkom jednoduché len s maslom… Čítaj ďaľej

Saturejku, petržlen a zelerové lístky najemno nasekáme. Fazuľu zmiešame s nastrúhaným syrom, zvyšným olivovým olejom a bylinkami. Paradajky nakrájame na kocky. Šalát očistíme a nahrubo roztrháme. Pred dovarením rizota pridáme fazuľovú zmes a spoločne necháme ešte 3 minúty variť na miernom plameni. Osolíme, okoreníme, paradajky a lístky šalátu premiešame a všetko upravíme na hlbokom tanieri. Na rizoto nastrúhame zvyšný syr.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach