SPÄŤ
Hydina

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom

Od: Henrieta Karabova 15.6.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Žltá cuketa rozžiari váš gril farbami

Kotleta, prsíčka či krkovička sú stálicami pri takmer každom letnom grilovaní. Ale čo tak svoj večer s priateľmi trocha ozvláštniť? Na to sa skvele hodí žltá cuketa. Je oproti svojmu rozšírenejšiemu zelenému variantu ešte krehkejšia a chuťovo výraznejšia. Skúste ju grilovať spolu s mäsom, zemiakmi alebo hubami, ktoré všetky skvelo doplňuje. A pokiaľ nechcete zrovna grilovať, žltú cuketu môžete využiť aj pri dusení, do polievok alebo dokonca pri príprave lahodných sladkých lievančekov. 

cuketové špízy

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom

Suroviny:

4 kuracie prsia, 3 cukety, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletej papriky, štipka mletej rasce, štipka karí, štipka čili, štipka mletého zázvoru, olivový olej, čierne korenie, soľ

cuketové špízy

Postup:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame olivový olej so všetkým korením. Pridáme lisovaný cesnak a nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do zmesi naložíme kuracie mäso. Necháme naložené niekoľko hodín. Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a ešte na menšie plátky. Cuketu osolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vysajeme papierovými obrúskami. Plátky cukety zvinieme, napicháme spoločne s kuracím mäsom na špajdle a dáme grilovať. Počas grilovania potierame ochuteným olivovým olejom. Grilujeme asi 15 minút.

Dobrú chuť!

womangalérie VŠETKY