Horehronská živánska

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Horehronská živánska – suroviny:

500 g kuracích pečienok, 500 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 páry údenej klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená, alebo žltá paprika, 4 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml piva, grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie

Horehronská živánska

Postup:

Kuracie pečienky, mäso a papriky nakrájame na kúsky a dáme do pekáča. Klobásu nakrájame na 3 až 4 cm kúsky, cibuľu na kolieska, cesnak na kúsky. Všetko spolu v pekáči premiešame, osolíme a okoreníme a podlejeme trochou piva. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na 60 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zhruba 15 až 10 minút pred koncom pečenia alobal odstránime a živánsku dopečieme. Podávame s čerstvým chlebom alebo opekanými zemiakmi.

Mohlo by vás zaujímať

Živánska na grile

Živánska na grile

15 minútSuroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej… Čítaj ďaľej
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 60 minút
  • Prílohy: čerstvý chlieb, opekané zemiaky

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach