90 minút
Horehronská živánska – suroviny:
500 g kuracích pečienok, 500 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 páry údenej klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená, alebo žltá paprika, 4 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml piva, grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Kuracie pečienky, mäso a papriky nakrájame na kúsky a dáme do pekáča. Klobásu nakrájame na 3 až 4 cm kúsky, cibuľu na kolieska, cesnak na kúsky. Všetko spolu v pekáči premiešame, osolíme a okoreníme a podlejeme trochou piva. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na 60 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zhruba 15 až 10 minút pred koncom pečenia alobal odstránime a živánsku dopečieme. Podávame s čerstvým chlebom alebo opekanými zemiakmi.
Mohlo by vás zaujímať
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 60 minút
- Prílohy: čerstvý chlieb, opekané zemiaky