Husacia pečeň

Náročnosť

Husacia pečeň – suroviny ( rozpočet pre 2 osoby):

500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ

Husacia pečeň

Postup:

Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do studeného mlieka (zbelie a bude krehkejšia). Potom ju osušíme, nakrájame na plátky a poprášime hladkou múkou. Na panvici rozpálime lyžicu husacej masti a speníme na nej lyžicu nastrúhanej cibuľky, do ktorej sme vmiešali štipku nepálivej papriky. Na tom prudko orestujeme pečeň. Potom ju vyberieme, necháme na horúcom tanieri a šťavu zalejeme vývarom. Necháme prejsť varom, znovu vložíme pečeň a ešte krátko povaríme. Pečeň solíme až úplne nakoniec, inak stvrdne.

Odporúčame:

Müller Thurgau

Mladé svetlé víno iskrí zelenkavo žltými odtieňmi. Je to svieže ovocité víno s príjemným charakterom primárnej arómy vo vôni a vyváženým obsahom kyselín a cukrov. Svojím štíhlym prejavom citlivo doplní jemnú kombináciu bravčového s ovocím.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach