35 minút
Suroviny na kačacie prsia na paštrnákovom pyré:
2 ks kačacie prsia, 1 ks paštrnák, 300g maslo, 4 dcl biele víno, 4 dcl smotana, 2 ks šalotka, tymian, soľ, korenie, muškátový oriešok
Postup:
Kačacie mäsko osolíme, nakrojíme na koži a opečieme z oboch strán, najprv kožou dole. Dopekáme v rúre pri 180°C desať minút spolu s prekrojenou šalotkou v šupke, na ktorú dáme plátok masla. Do výpeku pridáme časť vína a zahustíme maslom. Na masle si opečieme očistený nakrájaný paštrnák, podlejeme bielym vínom, dusíme 30 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme smotanu, maslo a do hladka rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Dozdobíme kúskami tymianu.