Kačacie prsia na paštrnákovom pyré

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na kačacie prsia na paštrnákovom pyré:

2 ks kačacie prsia, 1 ks paštrnák, 300g maslo, 4 dcl biele víno, 4 dcl smotana, 2 ks šalotka, tymian, soľ, korenie, muškátový  oriešok

Postup:

Kačacie mäsko osolíme, nakrojíme na koži a opečieme z oboch strán, najprv kožou dole. Dopekáme v rúre pri 180°C desať minút spolu s prekrojenou  šalotkou v šupke, na ktorú dáme plátok  masla. Do výpeku pridáme časť vína a zahustíme maslom. Na masle si opečieme očistený nakrájaný paštrnák, podlejeme bielym vínom, dusíme 30 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie prsia sparené v Karpatskom KB

90 minútKačacie prsia sparené v Karpatskom KB, hokaidové pyré, omáčka z portského vína a černíc, blanšírovaná zelenina „Muž v kuchyni“  foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý… Čítaj ďaľej

Pridáme smotanu, maslo a do hladka rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Dozdobíme kúskami tymianu.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach